A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Великорудківська загальноосвітня школа
І-ІII ступенів

Новини

Дата: від до Скинути

Уклі низький Вам, воїне-солдате!

6 грудня 1991 року  Верховна Рада України прийняла Закон «Про Збройні Сили України». Тому саме ця дата увійшла в історію сучасної української держави як День Збройних Сил України.  Багато наших односельців стали на захист нашої рідної неньки-України від російських окупантів. Вчителі та учні школи підтримують їх бойовий дух: надсилають листівки, малюнки-обереги, зроблені своїми руками. Сестри Смітюх Софія та Ірина збирають кошти для ЗСУ, продаючи власні картини. Класні керівники з нагоди цього свята провели бесіди і виховні години «Уклі низький Вам, воїне-солдате!».

10:00 06.12.2022

Українська хустка

Здавна хустка вважалась українським національним аксесуаром, який зберігає в собі старовинні традиції. То може, повернимось до витоків, до забутої жіночої містики? Хустка є символом прихильності, любові, вірності, прощання, скорботи, оберегом і важливим ритуальним предметом. Це невід’ємна частина української культурної спадщини. Хустка, як берегиня роду, була поруч із людиною від народження до останнього подиху . Хустка на хрестинах, на весняних хороводах, , на сватанні та вінчанні, на проводах козака на війну… Це – найдорожчий подарунок, що символізує домівку та матір. Кожного року 7 грудня на день Святої Катерини українки всього світу кутаються у квітчастий головний убір своїх мам та бабусь. Цього дня українки всього світу беруть участь у флешмобі «Зроби фото з хусткою». Суть його полягає в тому, щоб одягнути хустку, сфотографуватися в ній, після чого викласти світлину в соціальних мережах з хештегами#Берегине_моя_українська_хустко#УкраїнськаХустка До флешмобу долучилися й учні Великорудківської школи І-ІІІ ступенів. Сподіваємось що такі заходи не тільки формуватимуть національно-патріотичні почуття, а й стимулюватимуть дівчат носити хустки, бо це природно і модно, адже сьогодні яскраві хустки поступово завойовують прихильність не тільки українок, а й модниць всього світу. І тому українське вже в котре стає світовим трендом.

09:41 06.12.2022

16 днів проти насильства

Щороку у листопаді протягом двох тижнів у школі проводяться різноманітні заходи щодо попередження і протидії домашнього насильства. Це й анкетування, і тренінги, й перегляд фільмів, виготовлення буклетів тощо. І неодмінно інформаціні матеріали для батьків.

23:12 25.11.2022

16 днів проти насильства

Щороку у листопаді протягом двох тижнів у школі проводяться різноманітні заходи щодо попередження і протидії домашнього насильства. Це й анкетування, і тренінги, й перегляд фільмів, виготовлення буклетів тощо.

23:12 25.11.2022

Сексуальне виховання для .... батьків

Дорослі мають знати про секс. Але що знають дорослі про сексуальне насильство над дітьми? Класний вчитель 1 класу провела онлайн заняття з батьками.

23:03 21.11.2022

Тиждень безпеки дорожнього руху

З 14.11 по 18.11.22р. у школі проходив тиждень безпеки дорожнього руху протягом якого класні керівники проводили виховні години з правил дорожнього руху. 18 листопвда проведено єдиний національний урок "Безпечна дорога додому" з переглядом відео порадника «Збережи життя – познач себе у темряві».

11:26 21.11.2022

Літературні читання

15.11.22р. у сільській бібліотеці відбувся захід для учнів 7-9 класів "Світ ловив мене, та не спіймав" присвячений 300-річчю від дня народження Г. С. Сковороди.

10:53 21.11.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора